Saturday Oct 04 2014

Dan odprtih vrat

Fakulteta za šport, Gortanova 22, 1000 Ljubljana - velik bazen, Ljubljana 1000, Slovenia Maja Virant Plavalna zveza Slovenije
  • Where Ljubljana,
    Slovenia
  • Event Start
    11:00

V sklopu dneva odprtih vrat programov Plavalne zveze Slovenije bomo pripravili tudi predstavitev Skladnostnega plavanja, ki je v Sloveniji še zelo mlada športna panoga.

Skladnostno plavanje je po svojem gibanju in umetnostni sestavini v največji meri sorodno baletu, športno-ritmični gimnastiki, umetnostnemu drsanju in kotalkanju. Ima pa eno prednost. Vodo. Voda gibanje, ki ga izvajamo, zaradi svoje specifične gostote -  povečanega upora, zavira in otežuje, a hkrati omogoča, v navidezno breztežnostnem stanju, izvedbo nadzorovanega gibanja v tridimenzionalnem prostoru. To izdatno prispeva k pestrosti gibanj. Možni so raznovrstni potopi, vrtenja okoli vseh osi, plavanja bočno, na hrbtu, na prsih, v različnih globinah in z različnimi načini izplavanja. Te značilnosti vodnega sveta lahko posebej uporabimo pri oblikovanju plesnih sestav na in v vodi.

Če so ti  voda, čofotanje po njej, glasba in ples všeč, si kot nalašč za ta čudoviti šport. Vabimo vsa dekleta od 8. leta starosti, da se preizkusijo v tem čudovitem in atraktivnem športu.

Za več informacij smo vam na razpolago na telefonski številki 051 330 644 ali na e-naslovu; maja@plavalna-zveza.si.