Monday Sep 29 2014

Dan odprtih vrat

MTC Fontana, Koroška cesta 172, Maribor 2000, Slovenia Maja Virant Plavalna zveza Slovenije
  • Where Maribor,
    Slovenia
  • Event Start
    17:00

Pripravili bomo dan odprtih vrat za program vadbe v vodi za dojenčke od 6. meseca starosti dalje. Tako se bodo starši lahko spoznali s programom, ki ga v Sloveniji pod okriljem Plavalne zveze Slovenije izvajamo že 16. leto. Vadba bo potekala V Mariboru in sicer v MTC Fontana.

Vadba poteka v  Fredovih plavalnih obročih. Fredov plavalni obroč je poseben plavalni obroč, ki je v zadnjem delu odprt in ima v notranjosti obroča trebušni del, na katerem otrok leži, pripet pa je z varnostnim pasom, tako da otrok nikakor ne more zdrkniti iz obroča. Otrok je v optimalni  trebušni legi.

Vadba temelji na predpostavki, da je smiselno dojenčka “učiti plavati”, da spozna kot novo okolje vodo, s katero se lahko igra, jo pretaka, se z njo umiva, jo pije, se poliva, v njej lebdi in uživa. Zgodnji začetek "plavanja" je pomemben za celoten bio–psiho-socialen razvoj dojenčka. Če mu omogočimo gibanje v vodi preden shodi, se bo premikal v vodi s sonožnimi odrivi (kasneje so podobni prsnemu udarcu). Tako na vadbi s pomočjo različnih vaj spodbujamo sonožni odriv pri dojenčkih in hkrati omogočimo staršem, da s svojimi otročki preživijo kvaliteten čas, brez drugih motečih dejavnikov.

Redna in sistematična vadba v vodi zagotavlja razvojni skok v primerjavi z vrstniki, ki ne hodijo na plavanje, zato lepo vabimo vse mlade družine, da se nam pridružite na dnevih odprtih vrat v svojem kraju in spoznate vadbo.

Za več informacij smo vam na razpolago na telefonski številki 041 221 215 ali na e-naslovu; maribor@plavalna-zveza.si.