Tuesday Sep 30 2014

Dan odprtih vrat

Terme Ptuj, Pot v toplice 9, notranji bazen, Ptuj 2250, Slovenia Maja Virant Plavalna zveza Slovenije
  • Where Ptuj,
    Slovenia
  • Event Start
    18:00

Pripravili bomo dan odprtih vrat za program vadbe v vodi za malčke od 1. do 4. leta starosti. Tako se bodo starši lahko spoznali s programom, ki ga v Sloveniji pod okriljem Plavalne zveze Slovenije izvajamo že 16. leto. Vadba bo potekala na malem bazenu Fakultete za šport v Ljubljani, kjer je voda prijetno topla (32 stopinj).

Vadba v vodi za malčke temelji na 3-stopenjskem plavalnem programu do pravilne tehnike plavanja. Do rezultatov smo prišli s posebej zasnovanimi plavalnimi pripomočki - Fredovimi plavalnimi obroči.

Fredov plavalni obroč je poseben plavalni obroč, ki je v zadnjem delu odprt in ima v notranjosti obroča trebušni del, na katerem otrok leži, pripet pa je z varnostnim pasom, tako da otrok nikakor ne more zdrkniti iz obroča. Otrok je v optimalni  trebušni legi. Fredov obroč ima notranji in zunanji napihljiv prekat. Tudi varnostni pas in trebušni del sta napihljiva. Fredova metoda učenja plavanja je razdeljena na tri stopnje, pri katerih se uporabljajo različni obroči. Le-ti se razlikujejo po velikosti in barvi. 

Vadba v vodi za malčke poteka v globoki vodi, pri čemer skozi igro in sproščeno vzdušje malčke naučimo pravilne tehnike plavanja. Večji kot je malček in boljše kot je njegovo znanje plavanja, manjši obroč uporablja na vadbi. Na vadbi je do 4. leta starosti vedno prisoten tudi eden od staršev.

Za več informacij smo vam z veseljem na razpolago na telefonski številki 051 220 984 ali na e-naslovu; ptuj@plavalna-zveza.si.