ŠUS V ODDAJI DOBRO JUTRO: Nekaj o Tednu gibanja, flash mob-u in vajah na delovnem mestu

Današnje jutro smo na ŠUS-u začeli malo drugače. Namesto jutranje rekreacije smo se nekaj po 7. uri zbrali v Hiši športa v središču Ljubljane, kjer nas je čakal televizijski izziv – nastopili smo v oddaji Dobro jutro.

V času evropske kampanje Teden gibanja, ki poteka prav ta teden in v kateri ŠUS sodeluje kot nacionalni koordinat, si še toliko bolj prizadevamo med širšo javnostjo vzbuditi zanimanje za zdravju prijazne programe telesne vadbe in ljudi povabiti v redno gibanje. Tudi s promocijskimi dogodki kot je današnji.

Tokrat smo se osredotočili na delovno mesto, kjer večina od nas preživi dobršen del svojega vsakdana. S prikazom vaj iz programa 10 minut za zdravje na delovnem mestu smo želeli pokazati, kako lahko odmor na delovnem mestu izkoristimo kot priložnost, da naredimo nekaj dobrega in koristnega za svoje zdravje in počutje. 

Teoretično ozadje programa je gledalcem predstavila strokovna sodelavka Mojca Koligar. Gre za del aktivnosti, ki se na področju telesnega zdravja izvajajo v sklopu programa Zdravju prijazno podjetje – celostne promocije zdravja na delovnem mestu. 

Skozi praktični prikaz vaj nas je popeljala Mojca Grojzdek. Prikazali smo nabor razteznih in krepilnih vaj, ki jih lahko izvedemo tako rekoč na vsakem delovnem mestu ter tako poskrbimo za boljše počutje in vnesemo nekaj gibanja v svoj vsakdan.

Nekaj besed smo namenili tudi sami kampanji. Pomen in cilje letošnjega Tedna gibanja je gledalcem predstavil koordinator kampanje v Sloveniji, Andrej Pišl. Gledalcem pa smo pokazali tudi utrinke iz ljubljanskega flash mob-a, plesnega dogodka, ki se je v nekaterih slovenskih mestih odvijal prejšnjo soboto kot napoved Tednu gibanja. 

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste pomagali pri pripravi in izvedbi prispevka, tako sodelujočim kot ekipi  RTV SLO. Posebna zahvala gre tudi Hiši športa, kjer so nam prijazno omogočili uporabo svojih prostorov in s tem izvedbo dogodka. 

Vabljeni k ogledu prispevka! Še namig, najdete nas med 23 in 29 minuto.  

Prispevek