FLASH MOB 2014: Enaka koreografija ob istem času po celi Evropi

V okviru evropske kampanje Teden gibanja bo v soboto, 20. septembra ob 17.00 po celi Evropi izveden Flash Mob – plesna koreografija z namenom promocije gibanja.

Flash Mob je vnaprej načrtovana koreografija največkrat z namenom presenetiti in zabavati mimoidoče ter promovirati določeno temo. V tem primeru gre za spodbujanje gibanja skozi kampanjo Sedaj se gibamo - NowWeMOVE in Teden gibanja - MOVE Week.

Flash Mob koreografija je kot nalašč za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga. Je preprosta in živahna ter se razvija postopoma, tako da se lahko vsakdo pridruži skupini - tako otroci, odrasli kot starejši. Za izvedbo Flash Mob-a ne pričakujemo (razen vodje) popolnih plesnih gibov, gledališke umetnine ali akrobacij. Bistvo je, da organizirana skupina nastopajočih in mimoidoči ustvarijo veliko aktivno skupino.

Naš cilj je organizirati Flash Mob v vseh regijah po Sloveniji. Koreografijo smo premierno predstavili na ŠUS Eko Avanturi v Bohinju. Vabimo vas, da se nam pridružite in organizirajte Flash Mob za Teden gibanja 2014 v vašem mestu!

Koreografijo, postopek učenja ter vse ostale podrobnosti najdete na moveweek.eu/flashmob in FlashMob. 

Zaželeno je, da se Flash Mob izvede na mostu, ki simbolizira povezanost prostora, ljudi, kulture, Evrope,…

Več o Tednu gibanja si lahko preberete tukaj.

Prijava