MOVE Week Start

  • 0 DAYS
  • 0 HOURS
  • 0 MIN
  • 0 SEC
22.05. - 28.05.2023
#MOVEWeek
Promoting physical activity
Become
Move Agent

Kaj je Teden gibanja - Move Week?

MOVE Week is an annual Europe-wide event. It is an integral part of the NowWeMOVE campaign.
38 Countries
2,941 Cities
6,117 Move Agents
14,105 MOVE Events
3,444,930 Participants

Teden gibanja - Move week

Teden gibanja - Move week je vseevropski projekt in del kampanje Sedaj se gibamo - NowWeMove. Letos bo Teden gibanja potekal med 21. in 27. septembrom 2015. Cilj Tedna gibanja je širša evropska promocija koristi aktivnosti in redne udeležbe v športnih in drugih fizičnih aktivnostih. Promotorji in organizatorji aktivnosti (ki jim pravimo Agenti gibanja) koordinirajo dogodke in združujejo že obstoječe dogodke z novimi. Aktivnosti in kampanjo koordinira Mednarodna zveza za šport in kulturo (ISCA), v sodelovanju s Evropsko kolesarsko zvezo (ECF). V Sloveniji je nacionalno koordinacijo prevzela Športna unija Slovenije (ŠUS).Teden gibanja 2015 je finančno podprt s strani Evropske unije.

Agenti gibanja so zvezde tedna gibanja. Njim gre zahvala da se dogodki izvajajo. Agentje gibanja so lahko organizacije športa za vse, športna društva, klubi, šole, univerze, ostale izobraževalne ustanove, skupine prostovoljcev, podjetja, občine, mesta, vaške skupnosti, zdravstvene in druge ustanove ter posamezniki in posameznice ki v tem času organizirajo aktivnost posvečeno športu in fizični aktivnosti. Organizatorji sami določijo tip in lokacijo dogodka, le-tega prijavijo na portalu moveweek.eu, zberejo ekipo, promovirajo dogodek v svojih skupnostih in ga uspešno izvedejo. Biti Agent gibanja je prostovoljna vloga, ISCA in nacionalni koordinatorji pa so na voljo za pomoč pri organizaciji, promociji in podpori dogodkov. Na voljo je tudi nekaj promocijskega materiala, s katerim vas lahko brezplačno opremimo da so vaši dogodki še bolj prepoznavni in zanimivi.

Pridružite se nam (tudi) v tednu gibanja - ali kot organizatorji/Agentje gibanja, ali pa kot udeleženci in udeleženke na organiziranih aktivnostih in prireditvah!

Praktične povezave za organizatorje in medije (v angleškem jeziku):
- gradivo in vizualna podoba
- Flashmob

MOVE Week Partnerji
100 million more Europeans active in sport or physical activity by 2020