SLOVENSKA MESTA ZAPLESALA SKUPAJ Z EVROPO: Flash Mob 2014

V soboto so točno ob 17.00 v Škofji Loki, Ljubljani, Celju, Kamni Gorici in na Jesenicah zaplesali na FlashMob. Tako smo tudi v Sloveniji dodali kamenček v mozaik evropskega tedna gibanja, ki se začne prihodnji ponedeljek.

Škofja Loka

Športno Društvo Partzan Škofja Loka bo letos že tretje leto sodelovalo pri projektu Sedaj se gibamo (NowWeMove), pri kampanji Teden gibanja (MOVE Week). V sklopu promocije Tedna gibanja je društvo letos prvič sodelovalo tudi pri izvedbi Flash Mob-a. V soboto 20. 9. točno ob 17ih se je skupaj s celo Evropo zavrtelo cca. 40 članov ŠD Partizan iz različnih sekcij (Tekaška skupina, Splošna vadba za ženske, Aerobika in Gimnastika). Med nastopajočimi so bili tako moški kot ženske, otroci, mladostniki, odrasli in starejši. Vsi rekreativni športniki, ki jim ples v osnovi ni najbližje. Vendar so sprejeli izziv in zaplesali na mostu za pešce, ki povezuje glavno avtobusno postajo in center starega mestnega jedra. Mimoidoči so bili nad dogodkom pozitivno presenečeni, nekateri so samo obstali, nekateri slikali in snemali, nekateri pa so se celo pridružili plesalcem. Vsi udeleženi so potrdili, da je potrebno dogodek ponoviti tudi naslednje leto!

Fotogalerija

 

Jesenice

V soboto, 20. 9. 2014, smo se zbrali na Stari Savi na Jesenicah. Ob 17. uri smo udeležence Festeelval-a presenetili s Flashmobom. 

Igra z žogo se je prelevila v ples tridesetih plesalk, starih od 11 do 45 let. Udeleženci festivala so bili presenečeni, po končanem plesu pa vidno navdušeni. Prav tako so bile navdušene tudi plesalke. Nekatere so želele ples ponoviti kar takoj, druge so prepričane da se bodo podobnih dogodkov udeležile večkrat. 

Celotno dogajanje, veselje plesalk in navdušenje mimoidočih smo posneli s tremi kamerami. Po končanem Flashmobu so snemalci profesionalno zmontirali mini film, ki nas bo spominjal na to super izkušnjo. 

 

Celje

V lepem sobotnem popoldnevu smo člani Športnega društva Gaberje iz Celja izbrali lepo turistično točko ob Šmartinskem jezeru za prijetno druženje in seveda že komaj pričakovani trenutek, ko se vsa Evropa zavrti v ritmu, taktih in korakih koreografije navdihujoče pesmi z naslovom "I'm Alive". In res nas je za trenutek na idiličnem travniku obsijanem s toplimi žarki zahajajočega sonca prevzel prav poseben občutek radosti življenja in veselja v svobodi gibanja. Pod vodstvom našega vaditelja Tomi-ja smo tik predenj se je sonce skrilo za oblake v objektiv kamere posneli naš FlashMob prispevek in pritegnili pozornost naključnih obiskovalcev in mimoidočih rekreativcev, ki so se z nami sramežljivo pozibavali nekje zadaj izven kadra. Ker smo se prijetno ogreli, smo plesa željni v nadaljevanju odplesali še nekaj koreografij iz repertoarja vodenih vadb v našem društvu. Ko smo se že dodobra razgibali smo ob poživljajočem napitku na koncu vsi presegli, da se drugo leto zopet zberemo še v večjem številu in dodamo svoj kamenček v mozaik evropskega tedna gibanja. Hvaležni smo našemu predsedniku društva Metod-u Trebičnik-u za vodenje organizacije in Športni uniji Slovenije, ki nas je povabila k dogodku.

Fotogalerija

Posnetek

 

Ljubljana

V Ljubljani, slovenski prestolnici, je Športna unija Slovenije skupaj s Plesnim centrom Libero in prostovoljci društva DIH na osrednem Prešernovem trgu blizu Tromostovja uprizorila Flash Mob. Meščane, meščanke in mimoidoče je presenetila in razveselila plesna točka okoli 30 nastopajočih, večinoma mlajših plesalk. Kljub ne najboljšemu vremenu smo marsikomu popestrili sobotno popoldne, zadovoljni so bili tako nastopajoči kot tudi občinstvo. Še bolj pomembno pa je, da smo s skupnimi močmi Teden gibanja tako skozi ples predstavili tudi navzen in komaj čakamo na ostale letošnje aktivnosti med 29. septembrom in 5. oktobrom, ko se bo širom Evrope zvrstilo preko 2000 dogodkov; samo v Sloveniji pa okoli 100. Podrobnosti na http://slovenia.nowwemove.eu. Na istem naslovu je še vedno moč tudi vpisati nove aktivnosti v Tednu gibanja!

Posnetek