ŠUS NA BAZARJU NVO V SREDIŠČU LJUBLJANE: Festival nevladnih organizacij LUPA

Danes se v središču Ljubljane odvija Festival Lupa – vseslovenski festival nevladnih organizacij. Med 135 sodelujočimi je tudi Športna unija Slovenije, ki jo zastopa Andrej Pišl, predstavnik ŠD Out in Slovenija in mednarodni koordinator kampanje Teden gibanja v Sloveniji.

Zdaj že tradicionalni vseslovenski festival je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih. 

V okviru večdnevnega dogajanja potekajo številne prireditve, okrogle mize ter delavnice. Osrednji dogodek festivala je Bazar nevladnih organizacij v središču Ljubljane. Na njem se s številnimi aktivnostmi predstavi veliko število slovenskih NVO. 

Festival LUPA je bil prvič izveden leta 2001, do sedaj pa je na njem sodelovalo že nič koliko različnih nevladnih organizacij.  Odziv obiskovalcev je vsako leto več kot pozitiven, poleg bogatega nabora različnih aktivnosti pa celodnevno dogajanje spremlja tudi spremljevalni program, ki za dogajanje navduši tudi mimoidoče.

Letos na Festivalu LUPA sodeluje 135 organizacij, med njimi tudi Športna unija Slovenije. Danes smo posebej predstavili projekta Zdravo društvo in Teden gibanja.