TEDEN GIBANJA 2014: Pridružite se mednarodno kampanji Teden gibanja 2014

Tudi letos bomo na Športni uniji Slovenije aktivno sodelovali v mednarodni kampanji Teden gibanja, ki bo potekala med 29.9. in 5.10.2014. K sodelovanju vabimo tudi društva članice.

Projekt je bil pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA) prvič izveden v letu 2012 z jasnim ciljem, da bi do leta 2020 postalo na novo aktivnih 100 milijonov Evropejcev več. 

Namen akcije, ki je del večje kampanje Sedaj se gibamo (Now we move), je ozavestiti širši krog ljudi o pomembnosti ukvarjanja s športom in fizično aktivnostjo na sploh ter jih aktivno vključiti v šport, rekreacijo in gibanje. 

Samo v lanskem letu je bilo po Evropi organiziranih kar 1259 dogodkov v 505 mestih v 30 državah, tudi v Sloveniji. Športna unija Slovenije skupaj s svojimi članicami je ena izmed najbolj aktivnih organizacij v Tednu gibanja. 

V letu 2014 želimo akcijo še nadgraditi, zato vas vabimo, da se pridružite tej največji mednarodni športni kampanji

Na Športni uniji Slovenije v času trajanja kampanje načrtujemo številne aktivnosti na terenu - po društvih:

  • promocija UKK testov
  • promocija programa Zdrava vadba ABC
  • izvedba izobraževalno-posvetovalnih delavnic in predavanj s ciljem informiranja in prenosa izkušenj ter primerov dobrih praks 

 

Kako lahko sodelujete vi oziroma vaše društvo? 

V okviru promocijskih aktivnosti ŠUS-a lahko v društvu pripravite dneve odprtih vrat ali greste še korak dlje in organizirate posebni dogodek, turnir, predavanje ter tako poskrbite za promocijo gibanja v vašem okolju. Prijavite lahko različne aktivnosti, ki jih v vašem društvu/organizaciji že izvajate oziroma se bodo dogajala med 29. septembrom in 5. oktobrom. 

Organizatorji in izvajalci dogodkov v kampanji sodelujejo kot agenti gibanja (video predstavitev je na voljo v povezavi spodaj, registracija pa je možna tukaj).

Vabimo vas, da nam svoj interes po sodelovanju v kampanji sporočite čim prej na elektronski naslov move.week@sportna-unija.si.

Agenti gibanja - Move agent