USPEŠEN ZAKLJUČEK TEDNA GIBANJA 2014: Evropska kampanja pod streho

Včeraj se je zaključil evropski Teden gibanja, ki je v rekreaciji in gibanju povezal 38 evropskih držav. V Sloveniji se je v kampanjo vključilo kar 54 organizatorjev – agentov gibanja, ki so pripravili 98 različnih dogodkov.

Na evropski ravni se je k izvedbi prijavilo 2337 organizatorjev, ki so poskrbeli za izvedbo skoraj 4.000 dogodkov. Končno število udeležencev se še preverja; smo pa prepričani, da bomo v letošnjem letu dosegli načrtovani cilj - skozi Teden gibanja aktivno vključiti preko milijon evropskih državljanov in državljank.

Športna unija Slovenije se še posebej zahvaljuje vsem lokalnim organizatorjem in izvajalcem, ki ste v Tednu gibanja pripomogli k širši promociji športa in gibanja v Sloveniji. Seveda si želimo, da bi spodbujanje in skrb za redno gibanje ostala celoletna praksa, zato vas vabimo, da na spletni strani www.slovenijavgibanju.si sledite naboru športno rekreativnih prireditev, vadb in izobraževanj ter vpišete svoje dogodke in jih tako delite z čim več obiskovalci.

Iskrena hvala tudi pobudnikom kampanje - Mednarodni zvezi za šport in kulturo (ISCA), ki jo je podprla tudi Evropska unija, ter Banki Koper, ki je kot glavni sponzor kampanjo podprla v Sloveniji.